Tip van de maand

Tip van de maand ·

Januari & Februari - het vijverleven pauzeert

Laat tijdens de winterperiode uw filter of circulatiepomp draaien. Zorg ervoor dat eventuele onderdelen niet kunnen kapotvriezen: zo zet u bv. de screenmatic-zeef af.
U laat de UV-filter beter wel in werking, indien niet, schakel deze uit maar koppel ze los. Zorg er alleszins voor dat er geen water in de armatuur achterblijft – dit kan serieuze schade berokkenen tijdens het vriezen.

Tijdens de koudere periode vertoeven uw vissen op de bodem van de vijver. Voeder dan slechts 1 of 2 maal per week, met specifieke wintervoeding. Zo vermindert hun immuunsysteem niet, en zijn ze minder gevoelig aan parasieten of ziektes in het voorjaar.

Indien uw vissen toch nog actief zijn en eten, kan je hen wintervoer geven dat niet zinkt, maar met licht verteerbare voedingsstoffen (wheat-germ).

Indien het vriest, houdt u de vijver beter open. (door bv. zuurstof toe te voegen of door te zorgen voor voldoende circulatie). Dit zorgt ervoor dat eventuele rottingsgassen de vijver kunnen verlaten, zodat dit geen invloed heeft op de waterkwaliteit.

Heb je toch nog vragen, geef gerust een seintje, wij beantwoorden ze graag.