Tip van de maand

Tip van de maand ·

Juli - genieten

Planten
Uw planten zullen nu in bloei staan. Ook waterlelies beginnen bloemen te vertonen. Knip de uitgebloeide waterlelies weg, dit komt de verdere bloei ten goede. Voorkom een overmatige groei van zuurstofplanten, want té grote hoeveelheden, kunnen de zuurtegraad doen stijgen.

Vissen
Het water warmt stilaan op, maar hierdoor bevindt er zich minder zuurstof in het water. Door middel van waterbeweging, zoals een fontein of andere watercirculatie, kan u zuurstoftekort vermijden. Wanneer u steurs of koi’s in de vijver hebt, doet u er goed aan om een extra zuurstofpomp te plaatsen.

Geef uw vissen voldoende voeding, toch niet te overdadig én van goede kwaliteit.
Indien u regelmatig uw vissen voert, vergeet niet om bacteriën toe te voegen.

Waterwaarden
Hou in deze periode de totale hardheid en de carbonaathardheid in de gaten en verhoog zo nodig. Dit helpt om algengroei te voorkomen.

Zwemmen
Indien u regelmatig zwemt of het water inspringt, vergeet niet om bacteriën toe te voegen. Deze zorgen er namelijk voor dat organisch afval (zoals huidschilfers en zonnecreme) vlugger verwerkt worden. Ook Slibbehandelingen of lavabehandeling met bacteriën zorgen voor optimale werking van de vijverfilter.