Tip van de maand

Tip van de maand ·

April - Opstartbacteriën enten

April wordt dé maand om opstartbacteriën te enten, want deze maand zal de watertemperatuur boven de 10°C stijgen. Deze bacteriën zorgen ervoor dat er een goede basis voorradig is in de vijver, voordat de vissen terug actiever worden (en beginnen te eten) of voordat mensen beginnen te zwemmen/spelen. Door deze bacteriën zal organisch afval sneller omgezet worden naar voedingsstoffen voor de planten.

Ook het correct opvolgen van uw waterkwaliteit is heel belangrijk. De juiste zuurtegraad en hardheden kunnen het verschil maken tussen een al dan niet heldere vijver met of zonder algen. (indien de filterinstallatie adequaat is).

Deze waterkwaliteit kan u eenvoudig bij ons laten testen door een waterstaal binnen te brengen. Wij adviseren u dan over het bijsturen van uw waterwaarden.

Daarnaast is het ook nodig om het slib zoveel mogelijk van de bodem te verwijderen. Een teveel aan slib leidt immers tot algengroei. Hiervoor kan u gebruik maken van onze vijverrobot of vijverwaterzuiger. Gelieve te informeren naar de mogelijkheden.