Tip van de maand

Tip van de maand ·

Mei - Vijverplanten

In deze maand kan u volop nieuwe planten en vissen toevoegen aan het vijverbiotoop.
Veel planten dragen bij tot een biologische evenwicht in een vijver. Indien u nog geen bacteriƫn toegevoegd hebt, doet u dit zo snel mogelijk.

Tijdens de maand mei regent het nog behoorlijk vaak, alhoewel de zon tegenwoordig meer van de partij is. Zorg er echter voor dat uw waterwaarden optimaal blijven. Het is belangrijk dat de kwaliteit van uw water goed is wanneer de warme zonnestralen het water opwarmen. Ook nemen planten veel voedingsstoffen op, dus de waterwaarden dalen deze maand iets sneller dan anders.

In siervijvers : Voeder uw vissen regelmatig, zodat er voldoende bemesting is voor de groei van zuurstofplanten. Bij optimale waarden + sterk groeiende zuurstofplanten, zal u minder last krijgen van algen.

In koivijvers: geef uw vissen kwalitatieve voeding, zoals de voeding van Saki Hikari. Hier hebben ze minder van nodig, maar het is voedzamer. Als uw een degelijke en voldoende grote filtering voorzien heeft, mag u de vissen op zeer regelmatige basis voederen.

Biologische anti-alg producten werken veel beter wanneer de waterwaarden optimaal zijn. Een combinatie van deze factoren zorgt ervoor dat u kan genieten van een heldere en gezonde vijver.