Over ons

Geschiedenis

De Dierenvriend werd in 1992 door Katleen Taelman opgestart als lokale dierenspeciaalzaak waar voeding en benodigdheden voor dieren werd verkocht. Door haar enthousiasme, gedrevenheid en persoonlijke aanpak kende de zaak veel succes. Doorgeen de jaren breidde de winkel uit als aquariumwinkel en vijvercentrum. Gedurende die jaren werden enthousiaste medewerkers aangenomen om de groei te kunnen bolwerken.

Door het uitgebreide gamma en de keuze om regelmatig nieuwe artikelen binnen te nemen, barstte de locatie uit zijn voegen. Daarom werd in 2011 de beslissing genomen om uit te breiden en te vernieuwen.

Begin november 2012 werd gestart met de bouw van onze nieuwe winkel. Hier ligt de focus vooral op het vijver- en aquariumgebeuren.
Zo staan we de klant bij tijdens de opstart of ivm het onderhoud van de vijver.
Verder is er een groot assortiment aan zowel kleine als grote aquariums – ook aquariums op maat – , maar er is ook een grotere assortiment aan levende vis. Daarnaast werden ook zeewatervissen en -aquariums in ons assortiment opgenomen. De dierenvrienden lieten we echter niet in de kou staan, en ook hier ligt de focus op kwalitatieve en degelijke materialen.

In 2019 hebben wij echter de beslissing genomen te stoppen met alles wat aquarium en dierenartikelen betreft. Door onze kennis van alles wat met vijver te maken heeft, willen we daar nog verder in groeien, zodat we mensen nog beter kunnen begeleiden in vijverprojecten.

Daarom hebben we in 2020 (o.a. door corona) de beslissing genomen om de voormiddag op afspraak te werken. Op die manier hebben we voldoende tijd voor elke klant met grotere vragen, en hoeven andere klanten niet te staan wachten.

In 2021 zullen we dan ook enkele aanpassingen waardoor de focus op vijvers nog duidelijker wordt.

Over Ons

Reeds meer dan 20 jaar is De Dierenvriend een gevestigde waarde in Deinze en omstreken. Elke klant weet dat hij bij ons terecht kan voor professioneel advies en kwalitatieve materialen. Onze persoonlijk aanpak zorgt ervoor dat u correct geïnformeerd wordt.

Sinds februari 2020 ligt de focus volledig op vijvers en alles wat ermee te maken heeft. Door corona zijn er enkele investeringen uitgesteld, maar daar bouwen we zeker nog op verder!

Onze Missie

De Dierenvriend is dé speciaalzaak voor dieren, aquaria en vijvers; op vlak van benodigdheden én advies !

Onze Visie

1) Productkennis
“up to date” blijven van de nieuwe ontwikkelingen door regelmatige bijscholing.

2) Klantentevredenheid
Samen met de klant wordt actief gezocht naar een manier om aan de noden van de klant te voldoen.

3) Ervaring
Door onze jarenlange activiteit in de sector hebben we onmiskenbare knowhow opgebouwd. Op die manier kunnen we deskundig advies en professionele ondersteuning aanbieden aan onze klanten.

Onze Waarden

Focus op de klant – Respect – Vriendelijkheid – Vertrouwen – Teamspirit

Ons team

Katleen Taelman - zaakvoerder

Katleen Taelman is de oprichtster en zaakvoerster van De Dierenvriend.

Zij werkt achter de schermen en deeltijds voor het zusterbedrijf Wiltae Vijverbouwer bvba. Ze heeft reeds meer dan 20 jaar ervaring op gebied van aquariums, vijvers en dierenbenodigdheden.

Kim Willems - zaakvoerder

Als dochter hielp ze al sporadisch mee in De Dierenvriend, toen deze nog in haar kinderschoenen stond. De kennis over vijvers en aquariums is er dus ingegoten. Na een universitaire opleiding en MaNaMa en 5 jaar werkervaring in een multinational, nam ze de beslissing om terug te keren en de zaak te helpen uitbreiden.

Ondertussen blijft de zaak groeien, en is zowel het personeels- als het klantenbestand aanzienlijk gegroeid.

Ook de interactie met ons broederbedrijf, Wiltae BVBA, zorgt ervoor dat we een specialisatie hebben in vijvers en zwemvijvers.

Tom Pijsson

Tom werkt bij ons sinds december 2012. Hij is verantwoordelijk voor de aan- en verkoop, het stockbeheer, en de winkelpresentatie. Hij behandelt ook de vragen van vijverklanten en geeft advies omtrent wateranalyses.

Carine Taelman

Carine Taelman is de boekhoudster van dienst.

Isaura

Isaura is onze Bison Frisée huismascotte. Zij vervoegde het team in oktober 2009.