Nieuws

OPENINGSUREN

Juist omdat we een persoonlijke service willen garanderen, en de nodige tijd nemen voor iedere klant, proberen we en manier te zoeken die voor iedereen haalbaar is. Daarom is op afspraak werken vaak gemakkelijk. Maar u bent zeker ook welkom zonder afspraak.

OPENINGSUREN:
MAANDAG TEM VRIJDAG:
Voormiddag: van 10u tot 12u30 – als het kan graag op afspraak.
Namiddag: vrije toegang tussen 13u – 17u (op vrijdag tot 18u30!)

Zaterdag, zondag en feestdagen gesloten

!! Doe-het-zelf klanten maken best een afspraak!!

K link

Vijverrobots in ons gamma..

Om het onderhoud van de zwemvijver nog eenvoudiger te maken, kunnen we u 2 soorten robots aanbevelen:

1/ de Dolphin E10 : (eenvoudig model)

De Dolphin E10 robot is uitgerust met de nieuwe ‘Active-Brush’ Technologie. Met deze nieuwe technologie is de borstel van deze robot in staat om uw bodem effectiever te schrobben en reinigen. De borstel op deze robot draait twee keer de loopsnelheid van de robot waardoor uw bodem efficiënter gereinigd kan worden. Daarnaast is deze robot uitgerust met de CleverClean module van Dolphin. Met deze module heeft deze robot een uniek scanning systeem in huis die de oppervlakte van het zwembad perfect scant. Hierdoor kan de zwembadrobot zijn route beter bepalen en wordt de gehele bodem effectief en efficiënter gereinigd.

2/ de Dolphin Scoop DELUXE :

Naast de functionaliteit van de Dolphin E10 (de active-brush’ en de ‘CleverClean module’, is deze eersteklas robot uitgerust met de mogelijkheid om via multi-functionele energieopties, of met behulp een smartphone of tablet, uw reinigingsprogramma’s aan te passen en op afstand te besturen.

De Dolphin Scoop de Luxe komt van de fabrikant Maytronics en is een automatische elektrische bodemzuiger welke de bodem, de wanden en de waterlijn van het zwemvijver* reinigt in 1,5 – 2 of 2,5 uur.

Een andere mogelijkheid is de manuele vijverstofzuiger Pondovac 4 van Oase, waar u meer hulpstukken heeft.

Om slib te voorkomen, kan u echter ook gebruik maken van anti-slib bacteriën.

De algen komen op..

Elke jaar – in het voorseizoen – komen de algen terug. Bent u zeker dat u de juiste filtermethode hebt, en dat alles perfect op elkaar is afgestemd, dan moet u de waterwaarden controleren.. Heeft u hier vragen over, spring gerust eens binnen..

Wij kunnen u helpen met vragen over siervijvers, koi-vijvers, zwemvijvers .. breng gerust wat water mee, en eventueel de nodige technische informatie .. en we helpen u graag verder.

K link

Verwen uw huisdier tijdens de koude herfst- en winterdagen!

Heeft u een trouwe viervoeter die een warm nestje nodig heeft?
Wilt u een nieuwe mand, kussen of krabpaal?
Kom een kijkje nemen in ons uitgebreid assortiment!
Wij staan u bij met advies om uwhuisdier hét passende verwenmomentje te geven.

K link

Vijverdagen bij De Dierenvriend

Vanaf 20 maart tem 1 april 2017 zijn het opnieuw vijverdagen bij De Dierenvriend, uw vijverspecialist!
Dit houdt in dat u tijdens deze dagen een gratis wateranalyse kan laten doen van uw vijverwater.
Alsook is er dan 15% korting op alles wat met het vijverleven te maken heeft!

Pompen, UV-lampen & -units, filtersystemen, waterbehandelingsproducten, vijvervoeding, vijvervissen & – planten, watervallen, …

Beste Wensen voor 2017!

Liefste klanten,

Het hele team van De Dierenvriend wenst jullie een goede gezondheid, veel liefde en weinig zorgen, en vooral veel plezier met jullie dieren/aquaria’s/vijvers !

Vergeet de winterbacteriën niet!!

Tijdens de koudere wintermaanden (< 10°C), vervullen de meeste bacteriën hun plicht niet meer. Maar ook dan komt er stof, bladeren en afval in het vijverwater terecht. Daarom is het aan te raden om winterbacteriën toe te voegen, zodat ook dit vuil langzaamaan verteerd kan worden. Hierdoor zal u bij de start van de lente minder slib in op de bodem of lavafilter hebben. Waardoor algen weer iets minder kans krijgen om zich te ontwikkelen!

Heeft u vragen, spring gerust eens binnen!

K link

Verhuur zwemvijverrobot

Twijfelt u over de aanschaf van een robot? Bij ons kan u deze huren om gedurende 1 dag uit te proberen. Meer info verkrijgbaar in de winkel.
(de robot wordt niet verhuurd bij watertemperaturen onder de 10graden).

K link