Vijvers

Verhuur vijverwaterstofzuiger

Heeft u slib op de bodem van de (zwem)vijver? Zoekt u hiervoor een oplossing? Dan kan u bij ons terecht voor het huren van de ‘water’zuiger.

Wij verhuren de Pondovac 4 van Oase voor het verwijderen van uw slib of algen.
Geef gerust een seintje op het nummer 09/386.90.76 voor meer informatie of de reservering. (reservatie is gewenst!)

Siervijvers

Vindt u het esthetische belangrijk en wenst u een strakke heldere vijver zonder veel planten? Of bent u toch een natuurmens en verkiest u veel bloemen en planten in uw vijver? Sowieso bent u bij ons aan het juiste adres.

Onze ruime kennis (meer dan 20 jaar ervaring) en ons uitgebreid assortiment vijvermateriaal, gaande van vijverpompen, volledige filtersystemen, EPDM rubberfolie (vijverfolie), algenbestrijders, vijvernetten, vijversubstraat, bacteriën, ijsvrijhouders,.. zorgt ervoor dat u alle seizoenen het gepaste materiaal voor uw vijver heeft. Daarnaast vindt u ook bronzen beelden, vissen en planten bij ons.

Informatie over zowel mechanische, biologische als chemische filtering, kan bij ons vrijblijvend verkregen worden.

Zowel voor grote als kleine waterpartijen staan we u bij met raad en daad bij, zodat u perfect weet hoe eraan te beginnen of wat te veranderen.

www.vijverbouwerwiltae.be

Vissen

In onze buitenafdeling bieden wij u een uitgebreid assortiment aan siervissen aan: goudvissen, sarasa’s, goudwindes, goudzeelt, koi, … Heeft u vragen over uw vissen, spring dan gerust eens binnen, zodat we u kunnen adviseren..

Planten

Vissen geven organisch materiaal af. Bacteriën zetten deze om in voedingstoffen voor de planten. Planten nemen deze voedingstoffen (NO3 en PO4) op, en zorgen ervoor dat u minder last krijgt van algen. Planten zijn dus een hulpmiddel om algen te voorkomen. Alles heeft natuurlijk te maken met het geheeld, zoals het aantal vissen, de filterinstallatie, de bomen in de omgeving, etc..

Wij bieden een uitgebreid assortiment vijverplanten: zuurstofplanten, waterzuiverende planten (zoals de planten in zwemvijvers), lelies, moerasplanten, .. Maar ook de geschikte voedingsbodem voor deze planten vindt u bij ons. Twijfelt u of heeft u toch nog vragen, kom gerust eens binnen..

Techniek

Bij een vijver komt altijd techniek kijken. Techniek omvat circulatiepompen, filters, UVC-units, stroomregelaars, zuurstofpompen, fonteinpompen, verlichting, stroomregelaars, beatfilters, boogzeven, anti-alg apparaten, etc…

Omdat wij veiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel dragen, krijgt u bij ons de nodige garanties op de producten. We kiezen er dan ook voor om uitsluitend kwalitatieve producten in ons assortiment te hebben.

Waterbehandeling

Een vijver is een natuurlijk biotoop. Het is dan ook aan te raden om biologisch te werk te gaan bij het onderhoud van uw vijver. Chemische producten lossen het probleem vaak snel, maar kortstondig op. Daarom zoeken wij steeds naar de oorzaak van uw algenproblemen. Het is namelijk langduriger en gezonder om de oorzaak aan te passen dan om snel een oplossing te hebben.

We proberen dan ook zoveel mogelijk om met biologische producten het probleem aan te pakken. Dit houdt natuurlijk in dat dit proces iets langzamer werkt dan chemische producten. Maar op langere termijn, en bij het stabiel houden van die waterwaarden, een optimaal resultaat levert.

Meer info krijgt u uiteraard in de winkel. Breng gerust een staaltje water mee.